NAET

Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques (NAET) is een behandeltechniek die zich richt op het verminderen van allergieën en overgevoeligheden. Het is een natuurlijke vrijblijvende behandelwijze waar geen medicijnen aan te pas komen en welke geen pijn doet. De theorie erachter is dat het lichaam te “herprogrammeren” is ( als het ware gereset) in haar reactie op bepaalde stoffen.

De behandeling met NAET begint met het testen van stoffen die zich in de basisset stoffen van NAET bevinden, o.a. voedingsmiddelen, omgevingsfactoren, zoals b.v. rook, pollen en stoffen waarmee we in contact komen. De stoffen die een reactie geven noemen we een allergeen.

Allergenen worden één voor één behandeld met deze techniek, bij voorkeur in een bepaalde volgorde. Normaal gesproken wordt één stof behandeld op een bepaalde dag. Tijdens de behandeling houdt de patiënt het stofje, wat zich in een glazen buisje bevindt, vast in de hand en de therapeut masseert punten op de rug die in contact staan met alle organen. Vervolgens worden er punten gemasseerd om de energie in het lichaam in beweging te zetten en blijft de patiënt 20 minuten met het buisje liggen, zodat de energie van het stofje opgenomen wordt. Daarna moet het stofje volledig worden vermeden gedurende 25 uur na de behandeling. In de meeste gevallen zijn een paar behandelingen voldoende om een allergie te verminderen.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn: voedselallergie, hooikoorts, astma en eczeem. Ook hoofdpijn, vermoeidheid en darmklachten kunnen behandeld worden omdat ze hun oorsprong kunnen hebben in allergieën.