Fysiotherapie

Attentie: Per 1 juni 2024 stop ik met het geven van fysiotherapie behandelingen en doe ik alleen nog acupunctuur en dry-needling. Na bijna 38 jaar is het moment gekomen om wat minder te werken en wat meer van mijn vrije tijd te gaan genieten.

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden.

De moderne fysiotherapie wordt steeds vaker als “hands-off” behandelmethode gezien. Behandelen bestaat dan uit oefenen, sturen en begeleiden. Dit leidt mijn inziens niet altijd tot afname van klachten. Mijn ervaring is dat een combinatie van “hands-on” behandelingen zoals mobiliseren van gewrichten, massage en dry- needling en het onder begeleiding of zelf uitvoeren van oefeningen een sneller herstel tot gevolg heeft. De praktijk beschikt over een aparte oefenruimte met diverse apparatuur en hulpmiddelen.

Omdat ik alleen werk heeft u ook altijd dezelfde therapeut, wat veel mensen als plezierig ervaren. Ik hou dan tijdens het behandeltraject een goed inzicht in de verhouding belastbaarheid en belasting van het aangedane weefsel (bv. spier, pees, gewrichtskapsel).

Omdat ik naast fysiotherapie ook diverse andere behandelmethoden toepas, blijkt in de praktijk vaak een combinatie van methoden tot een beter resultaat te leiden.

U kunt altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.